Helt apropå

I trädgården händer det grejer

18 september, 2016

Idag hade jag inga stora planer. Hade tänkt ta det ganska lugnt. Pyssla om fötterna med fotbad och fix. Måla naglar.

Jag gick ut en stund efter frukost för att plantera om några växter. Såg äpplen på gräsmattan som behövdes tas om hand, och började kratta ihop och plocka. Vi bor i en backe och när äpplen rullar ut från tomten och ut på gatan blir det åka av. Jag räffsade ut ett gäng äpplen som satt fast bakom grinden, och dessa löpte amok nerför backen. Där Magnus Uggla med sällskap kom gående. Jag hoppas dom inte fick för många rymmaräpplen på sig…

Sen kom maken och jag på att vi skulle såga ner ett gäng gamla syrenbuskar. Och ta hand om de tjockare grenarna som kan bli tändved. Såga såga såga. Släpa sly släpa sly släpa sly. Och när det var dags att bära in ved i garaget blev det också tvunget att ta hand om den ved som redan låg i garaget. Jag högg drivor av ved och kånkade in i pannrummet.

Orkade inte gå på Friskis ikväll, känns som om kroppen jobbat rätt bra ändå. Särskilt ryggen…

ved

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.