Djupa tankar

Det hände sig

6 september, 2016

Vad härligt det är med medarbetare som tar ner en på marken och lugnar.

Jag upptäckte till min fasa att jag missat att en medarbetare fyller jämnt den här veckan. Farao, sånt ska väl en chef ha koll på, och ordna tårtfika och insamling och allt vad det är. Samtidigt som budget ska in, rekryteringar ska bevakas, resor ska resas, möten mötas, och 100 000 andra saker…

Med ångest i blick erkände jag för medarbetaren att jag missat det. Hon bara skrattade och sa:

-Lugn! Andas! Tänk att du också är mänsklig, Linda. 

Hon var cool som en swimingpool och så bestämde vi att vi firar henne på jobbet i efterskott, med tårta och hela härligheten. Vad skönt att hon inte kände sig bortglömd! Och vad trevligt att chefen kan få vara den som peppas ibland också.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Pernilla/I will not keep calm 6 september, 2016 at 18:29

  Skönt att hen reagerade så. Kan vara känsligt sånt där ju.

  • Reply Linda K 6 september, 2016 at 21:45

   verkligen. jag kan tycka att det skulle finnas ett system som sa ping när det närmar sig att någon fyller jämnt. eller att HR höll koll. eller nåt.

 • Reply Åsa 8 september, 2016 at 17:07

  Förväntar man sig verkligen att ens chef ska ha koll på sånt? Det har jag aldrig gjort. Fast jag har i och för sig inte fyllt 40 än så det kan ju bero på det? Däremot är det så klart trevligt och uppskattat om man har en chef som uppvaktar en (även om det blir lite sent sådär)!

  • Reply Linda K 8 september, 2016 at 21:25

   Jag vet faktiskt inte! men vi firar jämna födelsedagar på jobbet, så jag antar att det är upp till chefen att ha koll. sen kan man tycka det är annat som kanske har högre prio vad gäller ansvar… 😉

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.