Tävling

Vinn #3timmarhos med Minna!

19 juni, 2016
För några veckor sedan gjorde Tilde och jag #3timmarhos tillsammans med Minna. Alltså, Minna hängde med oss när vi skulle köpa sommarskor till Tilde.
Innan vi kom iväg till vårt lilla centrum hann Tilde visa sin skosamling…
LindaOchTilde006
och plinka lite på gitarren.
LindaOchTilde012
Man kanske först tänker oj ska hon hålla på och fota, då måsta jag ju skärpa mig och se bra ut och allt sånt. Jag kan meddela att man ganska snabbt glömmer bort det. För att Minna är så naturlig och duktig på det hon gör, och för att det inte är någon uppställning eller förberedelse. Man bara är!
LindaOchTilde003
Så vi shoppade skor…
LindaOchTilde027… hängde en stund på H&M…
LindaOchTilde036… och tog en fikapaus.
LindaOchTilde066Just ja, vi fick visst med oss en supercool cowboyhatt hem också.LindaOchTilde098
Tilde var nog den som hade roligast de här timmarna. Teaterapan i henne kom verkligen fram under vårt häng med Minna (som för övrigt är väldigt duktig med barn. Inget konstlat, bara naturligt och roligt).
LindaOchTilde114
Det här är bara ett axplock av alla fina foton våra timmar resulterade i. Och nu, mina kära bloggläsare, har jag glädjen och stoltheten att få tävla ut en tretimmars fotografering med Minna i höst. Hon kommer hem till någon av er och fotograferar er i vardagen. När ni går till lekparken. När ni bakar en födelsedagstårta till pappa. När ni hänger i svampskogen den där härliga eftermiddagen. Eller vad det nu kan vara.
 

För att vara med att tävla om en #3timmarhos ska ni svara på två frågor i. Lämna era svar i kommentarsfältet:

1. Beskriv ett minne från något din familj har gjort tillsammans men som du tyvärr inte har på bild.
2. Vad i er vardagsliv skulle ni vilja ha ett minne av och varför ni skulle vilja ha det fotograferat.
 
Berätta också vilka ni är och var ni bor.
 
Senast den 29 juni vill vi ha era tävlingsbidrag. Ta chansen att få vardagen förevigad!

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Linda K 21 juni, 2016 at 10:46

  Det kanske är läskigt att börja, så jag börjar! (även om jag inte kommer att vinna)

  1. Beskriv ett minne från något din familj har gjort tillsammans men som du tyvärr inte har på bild.
  Jag är ofta den som håller i kameran när vår familj gör saker, stora som små. Önskar att jag hade haft fler foton på mig, barnen och min farmor tillsammans. När vi hängde hos henne och fikade alla underbara kakor och bullar som hon alltid dukade fram (alltid minst 3-4 olika sorter) och barnen busade runt i hela huset.

  2. Vad i er vardagsliv skulle ni vilja ha ett minne av och varför ni skulle vilja ha det fotograferat.
  Jag har redan haft nöjet att ha Minna på besök ett par gånger, bland annat när hela familjen hängde hemma en solig dag och tävlade mot varandra, busade och bara hade jättekul. Det blev helt underbara foton från den dagen. Ett sånt besök ska jag boka in igen om ett tag. Barnen växer ju så det knakar!

  Berätta också vilka ni är och var ni bor.
  I min familj är vi jag Linda, min man Christofer, Carl 12 år och Tilde 8 år.

  Så, svårare är det inte! Kör nu 😀

 • Reply Minna 21 juni, 2016 at 10:55

  Okej, då tävlar jag också (Minna själv alltså). Och jag kommer garanterat inte vinna eftersom jag sitter i juryn.

  1. Hur wierd det än låter hade hade så himla gärna vilja ha haft riktigt snygga svartvita bilder från mina förlossningar.
  Jag skulle också velat ha bilder från de allra första dagarna hemma när lillasyster var född. På oss tillsammans.

  2. Jag skulle vilja få en vanlig vardagsmorgon fotad. När jag gång på gång lyckas med konststycket att slamra iväg det stora barnet till skolan och det lilla barnet till dagis. (sambon är redan på jobbet då… så han får stå över just det – hehhehe).

  Vi heter Minna, Mattias, Jack (8) och Smilla (5) och bor i Enskede.

 • Reply Linda 21 juni, 2016 at 11:26

  1. Beskriv ett minne från något din familj har gjort tillsammans men som du tyvärr inte har på bild.
  Egentligen hur mycket som helst eftersom jag typ hela tiden glömmer bort att man kan ta kort och min man bara lite lite bättre. Och det är så synd, för jag älskar att scrolla i bilderna på telefonen. Ja, telefonen. Vi har ingen bra kamera ens : ) Därav är det svårt att komma på ett specifikt minne som inte finns på bild, men det som ligger närmast till hands är min äldsta dotters förskoleklassavslutning… Men det spöregnade, så jag vågade inte ta upp telefonen.

  2. Vad i er vardagsliv skulle ni vilja ha ett minne av och varför ni skulle vilja ha det fotograferat.
  När vi äter, läser böcker, sitter med paddan, leker ute, cyklar, hoppar studsmatta, leker i sandlådan och myser framför en film. Gärna många på alla tre syskonen tillsammans, Ebba som är tolv bor tyvärr mest hos sin mamma och det blir inte många gemensamma kort av det slaget.

  Vi är: Linda 42 år, Edvard 42 år, Ebba 12 år, Eli 7 år och Ester 5 år. Vi bor i Örebro.

 • Reply AnnaP 21 juni, 2016 at 13:50

  Gör också ett inkast och tävlar:
  1. Hur många minnen finns det inte utan bild? Fast ibland tycks det blekna bort alldeles för snabbt när inte kameran varit framme. Och faktiskt försöker jag ibland låta bli telefonkameran och njuta av själva ögonblicket istället! Men då fångas ju färre stunder på bild. Jag älskar att se mina barn glada och leka tillsammans, även om det numera inte är så ofta längre (de börjar bli stora). Sommarlov är härliga tillfällen för lek och bus annars!
  2. Vardagen! Middagen med allt stök (sitter någon någonsin ner en hel middag?), cykelturerna till skolan, stunden i soffan tillsammans när dagen är slut… Och lediga dagar när vi gör något kul! Kanske hemma, kanske borta… Nu kan alla 3 spela fotboll ihop och det är kul!
  Vi är: Anna (43), Janne (44), Albin (14), Moa (11) och Vera (7) och vi bor i ett vitt litet hus i Uppsala.

 • Reply Sara 21 juni, 2016 at 16:40

  1. Jag önskar jag hade haft en bild på när storebror på sin femårsdag kom till BB och hälsade på sin alldeles nyfödda lillasyster. Just där och då var det mest fokus på barnen och inget fokus på att dokumentera vilket kändes rätt då men lite tråkigt nu. Nu har jag ju inga kort från storebrors femårsdag eller första mötet.
  2. Eftersom vi bor i lägenhet i Sthlm gör vi ganska mycket utflykter på helger till museer på vintern och till stranden på sommaren. Med två barn som springer åt olika håll och en vagn som ska köras brukar jag numera komma hem och konstatera att jag sällan hunnit ta några kort alls. Det vi har är typ kort på barn som gungar eftersom de då sitter still. Det känns lite begränsat.
  Vi är: Sara (40), Pontus (43), Theodor (6), Emmy (1,5) och vi bor i lägenhet i Stockholm.

 • Reply Mel E 21 juni, 2016 at 17:38

  1. Beskriv ett minne från något din familj har gjort tillsammans men som du tyvärr inte har på bild.
  Egentligen den tiden jag INTE tillbringar med barnen. I skolan och i förskolan, i interaktion med andra vuxna och barn – som tillhör deras värld och vardag, men inte min lika mycket.

  2. Vad i er vardagsliv skulle ni vilja ha ett minne av och varför ni skulle vilja ha det fotograferat.
  En myllrig familjemiddag, med oss och vänner och deras barn.
  Eller när min minsta leker med sin kusin, som hon också kallar sin extra storasyster.

  Berätta också vilka ni är och var ni bor.
  Vi är en vanlig kärnfamilj med tre barn (13, 10 och 3ochetthalvt och bor i söderförort).

 • Reply Helena P 22 juni, 2016 at 13:13

  I vår familj är det Mamma Helena, pappa Theo, Wille 8 och Rut 3,5. Och vi bor på Enskedefältet.
  1. Beskriv ett minne från något din familj har gjort tillsammans men som du tyvärr inte har på bild.
  Barnens kusin Stella som är jämngammal med Rut var hemma hos oss en dag och jag fick för mig att baka tigerkaka med tjejerna. Hela den (halvt galna) bakstunden med efterföljande fika skulle jag verkligen velat haft foto på.

  2. Vad i er vardagsliv skulle ni vilja ha ett minne av och varför ni skulle vilja ha det fotograferat.
  Jag skulle vilja föreviga en ganska vanlig onsdag när en vuxen hämtar barnen på fritids och förskola. Kommer hemrasande för att snabbt dra iväg på fotbollsträning med Wille. Medan den andra föräldern fixar middag. Som sedan ätes i omgånger, först lillasyster och en förälder efter en timme kommer Wille och den andra föräldern hem. Vrålhungriga. Alla kalasar på vatten melon eller jordgubbar och sitter tillsammans för första gången på hela dagen. För att sedan avsluta med barnbad!

  Berätta också vilka ni är och var ni bor.

 • Reply MiaShopping 22 juni, 2016 at 15:26

  1. Vi satt nyss på en rastplats (3 av 5 i Sverige-tröjor) och mumsade glass och yoghurt. Alla var glada och förväntansfulla inför resan ner till Skåne där vi ska fira midsommar.

  2. Jag skulle gärna vilja ha bilder från när vi hänger i vår trädgård. Bilder där hela familjen är med (även jag som alltid är den som fotograferar). Det vanliga vardagsbilderna är alltid de som är roligast att titta tillbaka på. Inget uppstyrt och stylat – bara glada och varma bilder.

 • Reply Erika 22 juni, 2016 at 21:53

  1. Jag önskar att jag tänkt på kameran första gången lillebror träffade en hund, sådan glädje. Och så roligt vi hade åt (med) hans förtjusning, det skulle jag också ha velat fånga.
  2. Vardagen med frukostkaos, lek, tävling, vardagsmiljöerna, syskonkärleken, bråken, de typiska surminerna, lillebror som härmas och alla fem tillsammans.
  I vår familj är det Erika, Mattias, Otto (8), Petter (5) och Tom (2). Vi bor i Vasastan i Stockholm.

 • Reply Ann-Sofi 23 juni, 2016 at 02:41

  1. Jag och min sambo har nyligen fått en mycket efterlängtat liten flicka och det finns ingen bild av oss tre tillsammans. Väldigt mycket bilder på barnet såklart men inte som oss som nybliven familj. 2. Jag skulle vilja ha bilder på oss tre tillsammans när vi gör vardagliga saker, fina minnen helt enkelt. Vi är en mamma, pappa och en dotter och vi bor i söderförort.

 • Reply Åsa 23 juni, 2016 at 10:03

  Som ensamstående mamma så är antalet kort på mig och sonen nästan obefintliga., foton från både vardag och resor saknas i albumet. Mest av allt saknas bilder från vår vardag där kanske mormor eller morfar hämtat fr fritids så jag får jobba över. Den gemensamma middagen där sonen håller låda och vi alla ges utrymme att prata om vår dag. Eller när vi bygger lego efter maten. Eller kör ett parti 3-i-rad.
  Familjen består av mamma Åsa och sonen David men till viss del även en mormor och morfar och vi bor i Stockholm.

 • Reply Anna 23 juni, 2016 at 10:07

  1. Egentligen är det från min familj som jag växte upp i som jag saknar foton ifrån. Min mamma dog för 11 år sedan och det finns nästan inga foton på henne när jag ska förklara för barnen vem hon var, och då var hon ändå världens bästa mamma! Tyvärr så är vi inte så bra som jag önskar på att ta foton i vardagen med våra barn, även om jag ju av egen erfarenhet vet hur mycket jag saknar det.
  2. Vardagshäng! En lördagförmiddag när vi äter frukost, när vi fixar i trädgården, barn ska iväg på aktiviteter eller har vattenkrig, eller en tur till parken. Bilder på oss som familj som finns kvar för alltid.
  I vår familj så är det Anna (45), Per-Erik (53), Alice (16), Johannes (11) och Siri (8).

  • Reply Anna 23 juni, 2016 at 10:08

   Och vi bor i Bromma…

 • Reply Lisa M 23 juni, 2016 at 19:10

  1. ”Mamma springa nu?” Det frågar min äldsta dotter ofta. Hon tycker mina ”springskor” är fina och är min största supporter. Nio månader efter förlossningen sprang jag ett maratonlopp på rekordtid. Löpning har alltid varit och kommer förhoppningsvis fortsätta att vara en stor del av mitt, och min familjs liv. Till min stora glädje lånar min äldsta dotter gärna löparklockan och springer ett varv runt kvarteret med mig. När lillasyster sitter i löparvagnen ska storasyster hjälpa till att putta på.

  2. Många gånger har jag tänkt att det skulle vara fantastiskt att fånga familjens rörelseglädje på bild. Fyra fantastiska fanatiker med ”springskor” som bor i Linköping: Lisa 33, Fredrik 34, Beata snart 3 och Edith 10 månader, som ärvt sin storasysters iver och redan går på stappliga ben.

 • Reply Annica 26 juni, 2016 at 11:38

  1. Ett minne är när vi var på Äventyrslandet i Halmstad och tyvärr har jag bara bild på barnen men inte på oss tillsammans. som jag tycker är väldigt tråkigt då man vill ha bild på något man har gjort på semestern tillsammans med dem. Kunna titta på det när de blir äldre,

  2. Bild i vardagslivet.. Hmm.. Det skulle nog vara bild när vi är iväg och badar tillsammans, Leker i vattnet, kör lekar, fikar och bara är oss själva. 😀

 • Reply Emma Björk 26 juni, 2016 at 15:58

  Jag önskar att det hade funnits bilder på mig och sonen tillsammans från BB. Hans pappa har aldrig intresserat sig för fotografering så det finns inga foton på oss ihop därifrån.

  Bland de mysigaste stunderna grabben och jag har är när jag hämtar och vi går hem tillsammans från skolan. Vi pratar om allt, plockar kastanjer på hösten, blommor på sommaren och kastar snöbollar på vintern. Det är så otroligt vardagligt men troligtvis något både han och jag kommer minnas med värme resten av livet. Vägen mellan vårt hem och skolan är kort och det är inte lång tid kvar innan han kommer få gå den vägen själv så det börjar närma sig slutet på en era. Låter kanske lite väl dramatiskt men eftersom det bara är han och jag numera så handlar det ju också om att jag är en mamma som ska våga släppa taget om min grabb och låta honom växa.

 • Reply Veronica Bergman 27 juni, 2016 at 22:47

  1. Önskat att någon i min närhet hade anlitat en fotograf och på det viset fått minnen från när mina pojkar var små. Eller att jag hade kommit på att det skulle man göra, men nej, tog mina egna kort med enkel kamera eller senare med mobilen. Just därför skulle jag vilja ge bort en fotografering till en alldeles vanlig familj med två små härliga tjejer på 1 och 4 år. De bor i Midsommsrkransen tillsammans med mamma Maria, som är den som fyller år och som jag skulle vilja ge en riktigt fin present, och pappa Sebastian.

 • Reply camilla 28 juni, 2016 at 21:11

  1. Ett minne från något familjenhar gjort tillsammans men som tyvärr inte finns på bild.
  2. Vad i er vardagsliv skulle ni vilja ha ett minne av och varför ni skulle vilja ha det fotograferat. En utflykt till Ågelsjön med fika! Där är fokus på att vara i skogen och med varandra och det vore så vackert att ha det fångat på kort! Vi har så få kort på hela familjen tillsammans när vi gör saker, så det vore verkligen ett minne!

  I familjen finns pappa Fredrik, mamma Camilla och Sakarias, just 2 år fyllda. Vi bor i Norrköping

  Berätta också vilka ni är och var ni bor.

  • Reply camilla 28 juni, 2016 at 21:15

   Äsch, halva svaret kom ju bort:
   1. Ett minne från något familjen har gjort tillsammans: Jag önskar att vi hade haft på bild när sonen badade i havet för första gången i livet. Han skrattade så att han tjöt när vågorna träffade benen och när sanden rann mellan hans tår.

 • Reply PiaL 29 juni, 2016 at 01:01

  1. Jag är just nu hemma med min nyfödda son, en vecka idag. Kameran är framme, men alla bilder är honom, och inga på vår familj tillsammans. Det saknar jag!

  2. En helt vanlig dag tillsammans med min nybildade familj! Inte svårare än så. Vardagsbestyr, kanske en kort utflykt till en park. Det skulle jag vilja ha dokumenterat; när vi bara är helt vanliga. Det skulle vara ett fint minne för vår pojke att ha när han växer upp.

  I familjen finns Per, Piiha och Odin, sju dagar gammal. Just nu bor vi i Boston, men flyttar till Stockholm i augusti.

 • Reply Ann 29 juni, 2016 at 08:28

  1. Beskriv ett minne från något din familj har gjort tillsammans men som du tyvärr inte har på bild.
  Vi håller på att missa småbarnstiden med våra tvillingar, våra två större pojkar har jag fotograferat hur mycket som helst, men hinner inte nu med fyra barn, där äldsta är 7 år. Tex deras första besök på lekpark när de kunde gå runt och upptäcka på egen hand.
  2. Vad i er vardagsliv skulle ni vilja ha ett minne av och varför ni skulle vilja ha det fotograferat.
  Besök i en lekpark, lite fotbollsplanerna och utelek i trädgården. Helt enkelt dokumentation av vår vardag tillsammans.

  Berätta också vilka ni är och var ni bor.
  Vi är Johan och Ann, Uno 7 år, Östen 4,5 år och Hjördis och Egon 1,5 år. Vi bor i spånga.

 • Reply Eveliina 29 juni, 2016 at 18:46

  1. Beskriv ett minne från något din familj har gjort tillsammans men som du tyvärr inte har på bild:
  När vi var på rundresa i Ghana var vi duktiga på att fotografera den fantastiska naturen, kulturen och människor, men under ett av våra härliga strandpromenader i slutet på redan tappade vi kameran i havet – och med det försvann alla bilder och möjligheten att fotografera de få kvarvarande dagarna. Minnena finns kvar, men börjar blekna med tiden ?.

  2. Vad i er vardagsliv skulle ni vilja ha ett minne av och varför ni skulle vilja ha det fotograferat.
  Vi skulle vilja bli fotograferade när vi är ute i nån större lekpark och leker tillsammans hela familjen. Vi är alla väldigt lekfulla och involverade i leken, så att själv plocka upp en kamera har tyvärr aldrig kommit på tal. Många glädjefyllda stunder har på så sätt inte förevigats med foton. Vi vore evigt tacksamma om vi fick denna chans.
  Vi håller alla tummarna : Eveliina och Niklas tillsammans med Eliott (4år) och Melvin (2år) från Haninge

 • Reply Lotta 29 juni, 2016 at 23:17

  1) +2) hänger liksom ihop. Jag får oftast bara fram kameran när vi sitter ner och äter. Dels tråkigt för det är så odynamiskt, dels tråkigt för det är inte så ”snyggt”. Och det säger inte så mycket om allt annat som händer. Så jag saknar bilder från legohörnan och pysselrummet, tandborstningen och gonattsagan. De där trötta stunderna när alla skärmar. Den där vardagen i rummen man anar i bilden bakom matborden. Som ensam vuxen kan jag också sakna bilder av mig och barnen tillsammans som inte är selfies eller uppställda självutlösarbilder.

  Mamma Lotta, Edith 9 år, Melker 8 år. Vi bor i radhus söder om stan.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.