Helt apropå

Om vikt

27 april, 2016

Jag har inte vägt mig på evigheter. För att jag inte känt behov. Tycker att jag känner på hur kläderna sitter om det är dags att tänka till kring matvanor och träning. Men i helgen blev jag ändå nyfiken. Så jag intog våg. 66 kg. Till 173 cm. Ungefär vad jag skulle gissat.

Kommer ihåg i tidernas begynnelse när jag viktväktade, då var min målvikt 62-63 kg. Nu, två barn senare och typ medelålders tycker jag att jag kan vara ganska nöjd med vad jag väger. Något kilo mindre kanske, men inte så mycket mer för då börjar mina byxor hänga och sitta osnyggt. Har accepterat att jag aldrig kommer att bli modellsmal, har ingen önskan att vara det heller. Och celluliter och såna osnyggheter har ju inget med smalhet att göra, dom sitter där dom sitter. Den är helt ok, min 44-årskropp!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply AnnaP 27 april, 2016 at 10:05

  Härligt befriande inlägg – tänk att få komma till den insikten, så här i medelåldern! Jag känner samma, snart 43 år, väger 64 och är 172 cm, numera 3-barnsmamma. Njuter av att ha tid till träning och känna att jag orkar, efter min egen förmåga. Inte fy skam! Heja! 🙂

  • Reply Linda K 27 april, 2016 at 10:13

   härligt att höra! jag tycker det är underbart skönt att ha kommit ifrån den där hetsen att vara trådsmal och gilla sig själv som man är istället. Ja, heja! 😀

 • Reply Mia 27 april, 2016 at 20:28

  Instämmer – så befriande att läsa! Heja dig!

 • Reply Sara 28 april, 2016 at 07:09

  Jag trodde tidigare att jag skulle bli lite lyckligare om jag gick ner ett par kg. Skönt att bli äldre och inse att så inte alls är fallet. Sedan kan man också konstatera att smala 20-åringar ser charmigt gängliga ut medan smala 50-åringar mest ser magra och beniga ut. Det är inte en ren slump att kvinnliga stjärnor i 40-årsåldern plötsligt börjar styrketräna.

  • Reply Linda K 28 april, 2016 at 07:29

   kloka ord! Jag instämmer!

 • Reply B-M 28 april, 2016 at 14:04

  Oj, jag är 10 kilo tyngre nu är när jag var 22 typ, men inte alls rynkig 🙂 . Håller med ovanstående att 50-åringar inte alltid är snyggt smala utan mest magra.

  Så länge jag kan ha storlek 40-42 är jag nöjd, även om 38 skulle vara najs…..brukar kolla in Michelle Obama; hon är inte minst i klassen men har fantastisk stil!

  • Reply Linda K 28 april, 2016 at 19:11

   men visst är det befriande med kvinnor som ser normala ut!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.