Tips

Join us!

21 april, 2016

Hörrni, kan  inte ni också hänga på Four Fit Challenge? Det är inte svårt, inte komplicerat, det kostar inget. Det är utmanande och roligt. Du får dessutom förhoppningsvis en tankeställare kring konsumtion, hållbarhet och miljö.

Ut med det gamla och in med det nya. Just nu pirrar vårkänslorna i oss alla och det är lätt att gå bananas på en ny vårgarderob. Tillsammans med Myrorna vill vi därför utmana dig att använda all kreativitet du har för att starta våren med en Four Fit Challenge! Tänk nytt, tänk Myrornas liksom. Eller ja, återanvändning överhuvudtaget, bloppisar, lyxloppisar, swop shops och klädbytarpartyn.

VARFÖR?

Vi svenskar slänger ca 8 kg textilier per person och år. Kläder och annat som påverkat miljön negativt både när det producerats och kasserats. Det kan gå åt så mycket som 29 000 liter vatten för att ta fram ett enda kg bomull. Och det krävs ca. 1 kg kemikalier för att producera 1 kg textil. Så kan vi inte ha det. Utmana dig själv att tänka mer hållbart kring mode i vår. Återanvänd det du redan har och tänk igenom dina inköp. Shoppa och klä dig mer klimatsmart helt enkelt!

Häng på vetja. Och passa på att tävla om presentkort hos Myrorna!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Pernilla/I will not keep calm 21 april, 2016 at 20:27

  Och jag funderar fortfarande på det… från förra gången typ, haha. Men faktum är att jag är rätt less på mitt köpbeteende och alla kläder som hänger i garderoben som jag inte använder och allt som ser likadant ut. Alla impulsköp som blir liggande. Det är verkligen bra att se över sitt tänk. Bra jobbat!

  • Reply Linda K 21 april, 2016 at 20:53

   ja men kör! det värsta som kan hända är att du lägger av. en vecka liksom, ingenting!

 • Reply Linda 22 april, 2016 at 13:07

  Lite efter men jag kör! Måste bara fundera den perfekta fyrklövern!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.