Helt apropå

***** ungar

11 april, 2016

Alltså detta med barnen och deras läxor…

Dottern behöver man inte tjata på, hon är oftast med på noterna när jag föreslår läxläsning. Däremot HUR läxan ska göras har vi ibland olika åsikter om. Hon har uppfattat det på ett sätt och vägrar ändra sig. Jag anser att hennes sätt är helt kocko och försöker förmå henne att ändå ändra sig och ”göra rätt”. In absurdum.

Sonen ska plugga till prov. Efter en kvart kommer han ner och säger att han är klar. Det ska gå så himla fort jämt! Jag försöker få honom att ta stödanteckningar för att lära sig och pränta in, men det går inte alls hem. Motvilligt plitar han ner ord på måfå, som han troligtvis inte har ett dugg nytta av sen. Man blir ju trött.

Det är banne mig som att sitta i skolbänken igen. Får trösta mig med att jag blir uppdaterad på Norden, cykelns delar på engelska och allt som har med LENA-SLEVA att göra.

lena-sleva

LENA-SLEVA!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sara 11 april, 2016 at 21:57

  Alltså, jag försökte lära mig göra anteckningar till prov för det gjorde ju alla andra men jag fick aldrig riktigt till det. Tror man kan ha olika inlörningsmetoder och att anteckna var inte min och kanske inte heller din sons? Jag läste igenom texten i sin helhet och lärde mig var det viktiga stod (använde också överstrykningspenna när jag köpte egna böcker på universitetet) och sedan gjorde jag snabba översiktsläsningar av texten. Har sonen lätt för sig? Finns inget tråkigare än att läsa det man redan kan. Fast man får iof läsa ruskigt snabbt om man ska lära sig allt på en kvart.

  • Reply Linda K 12 april, 2016 at 10:13

   jag tror du har helt rätt. man har olika sätt att ta in. man får prova sig fram helt enkelt. får se om sonen helt förkastar minnesanteckningar…

 • Reply Linda 12 april, 2016 at 06:19

  Samma här…..har en dotter som går i fyran och en son som går i sexan och man kan nog lugnt säga att vi inte har samma syn på läxor. De tycker att de färdiga när de läst igenom glosor/ord/eller vad det nu är 2 gånger…själv gjorde jag läxan tills jag kunde den. Dessa ungdomar 😉

  • Reply Linda K 12 april, 2016 at 10:13

   ja vojne vojne, det är väl det vi föräldrar är till för 😛

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.