Helt apropå

Jakten på den naturliga fransen

14 januari, 2016

Jag är på jakt efter en bra mascara. De jag har från Clarins och BareMinerals tycker jag inte är ultimata. För kladdiga och svåra att tvätta bort.

Såg nu att det här fått bra betyg i ett test. Une. Gillar att den är eco-certifierad. Någon som använder och tycker något om den? Eller har tips på andra bra mascaror? Jag vill ha en naturlig look. Inte vattenfast och lätt att tvätta bort. Ja?

mascara

Du kanske också gillar...

35 kommentarer

 • Svara Veronika 14 januari, 2016 at 19:55

  Sedan jag tröttnade på att det var så svårt att få bort Kanebos Sensai 38C, har denna varit min favorit. Den är bra från starten (upplever att många mascaror kladdar i början), ger bra separation och långa fransar + fin ljusbrun nyans om man är blond och inte bara vill ha svarta fransar. Dessutom lätt att få bort, även med kallt vatten.

  • Svara Linda K 14 januari, 2016 at 20:25

   det låter ju riktigt bra. tack för utförlig beskrivning!

 • Svara Jenny 14 januari, 2016 at 20:35

  Hållihatten: men Isabella Löwengrips 18 hour mascara är verkligen toppen. Bra pigment, sitter som berget men är lätt att ta bort. Jag är förvånad över hur bra den är. Tidigare har jag pendlat mellan vattenfasta modeller som är svåra att tvätta av eller vanliga mascaror som sitter under ögat runt lunch, både billigare varianter och fin-mascaror. Lycka till med jakten!

  • Svara Linda K 14 januari, 2016 at 20:48

   ah, ett alternativ. tack, den ska jag kolla på också!

 • Svara Sandra Bjerke 14 januari, 2016 at 20:46

  Jag gillar den också. Ny favorit efter att precis som Veronika ha tröttnat på mycket med 38-gradersmascara (fast jag hade Cliniques). Hållbar och lätt att ta bort, men jag erkänner att på chartersemestern senast fick den följa med för att hantera poollooken.

  • Svara Linda K 14 januari, 2016 at 21:00

   tack! nu är jag RIKTIGT sugen på den!

   • Svara Marie 15 januari, 2016 at 08:54

    Ja jag har haft både Kanebos och Cliniques 38-graders och Cliniques är bättre alla gånger. Mycket bättre borste tycker jag.

    • Svara Linda K 15 januari, 2016 at 08:59

     det här med 38 grader, är det såna som är lite sega att få bort? funderar på om det är såna jag har som jag inte riktigt gillar. clinique har jag erfarenhet av och gillar. möjligen att dom blir torra rätt snabbt?

 • Svara Susanne 14 januari, 2016 at 21:30

  Inte une! Jag hade läst att den var så bra, men det tyckte inte jag. Svår att få bort, trillade av som i klumpar.

 • Svara Jessica E 14 januari, 2016 at 22:07

  Tack för tipsen!! Jag är också på jakt efter en mascara som inte sitter under ögonen vid lunch 😀 Funderar på Une men det stod i recensionen att den var svår att måla på de undre fransarna.. Stämmer det?

  Isabellas verkar ju också vara ett alternativ. Har alltid haft brun mascara men har nu börjat använda svart för lite mer definition. Är det någon mer än jag som undrar varför expediterna alltid frågar om man verkligen ska ha den bruna….

  • Svara Veronika 15 januari, 2016 at 00:31

   Kan inte svara ang UNE och underfransarna, jag ser ut som ett emo-kid om jag målar underfransarna, oavsett märke, så jag låter bli dem. 😀

   • Svara Linda K 15 januari, 2016 at 08:50

    underfransarna målar jag aldrig, gnuggar bara bort det under dagen 😀

 • Svara Anna 14 januari, 2016 at 23:52

  Jag har haft Isabellas maskars och blev jättebesviken efter läst så mycket gott om den. Helt kladdig och omöjligt att få på fransarna om det inte skulle bli kladd och stora klumpar. Fick tvätta av mig maskarna igen och börja om med annan maskara (smått stressat för den tidsmarginalen har iallafall inte jag på morgonen..) Kanske var mitt exemplar dåligt?

  • Svara Linda K 15 januari, 2016 at 08:51

   hm får kanske invänta fler tyck kring den då. tack!

 • Svara Anna 14 januari, 2016 at 23:53

  Min telefon vill tydligen inte skriva maskara.. ? Tror du kan tyda texten ändå ?

 • Svara Sandra 15 januari, 2016 at 07:59

  Jag gillar Loreal´s Lash Architect, tycker det blir bra resultat, och lätt att tvätta bort, funkar med bara ansiktsgel, behöver ingen speciell remover.

 • Svara B-M 15 januari, 2016 at 08:58

  Jag har haft väldigt fet hy och nästan alla mascaror har efter nån timme hittas under ögonen 🙂 . De senaste åren har jag dock börjat använda Maybellines, billiga och bra tycker jag. Finns ju olika beroende på vilken look man vill ha.

 • Svara Lisa K 15 januari, 2016 at 10:33

  Une är kalasbra! Jag har provat många olika mascaror men Une är helt klart bäst! Man får långa, snygga och naturligt separerade fransar. Den klibbar och klumpar sig inte och framförallt så sitter den kvar! Sotar inte under ögonen och är busenkel att tvätta bort.

  • Svara Linda K 15 januari, 2016 at 16:59

   tack! det måste bli den!

 • Svara Helena Solberg 15 januari, 2016 at 18:17

  Helena Rubinstein sexy lashes, helt klart världsbäst!! ( tycker jag )

  • Svara Linda K 15 januari, 2016 at 22:46

   mera tips, hurra och tack!

 • Svara Helena Solberg 15 januari, 2016 at 18:19

  Sexy blacks menar jag 😉

 • Svara mickis 15 januari, 2016 at 18:23

  Jag använder Dermosils, toppen bra! Billig och ger ett naturligt resultat. 🙂 Och går att tvätta bort med vatten, det gillar jag.

  • Svara Linda K 15 januari, 2016 at 22:47

   tusen tack för tips!

 • Svara Mia 15 januari, 2016 at 19:54

  Måste tipsa om ACO:s volume mascara for extra sensitive eyes, som jag använt i snart 8-10 år eller så. Lätt att applicera, lätt att ta bort och kostar runt 100:-. Kanonbra. Ger inga festfransar utan snygga vardagsfransar.

  • Svara Linda K 15 januari, 2016 at 22:48

   nu vill jag köpa så många mascaror! tack 😀

 • Svara Sara 15 januari, 2016 at 20:13

  Är supernöjd med Christisn Dior iconic overcurl. Inte sådär enorm borste som Diorshow. Lätt att tvätta bort med vanlig ansiktstvätt, man behöver inte speciellt borttagning för ögonen.
  Trevlig kväll!
  Sara

  • Svara Linda K 15 januari, 2016 at 22:48

   Tackar tackar, jag tar till mig alla tips! och tack detsamma 🙂

 • Svara Maria G 15 januari, 2016 at 21:51

  Jag gillar une. Under en period trillade alla mascaror ner på kinderna, även denna. Höll på och bytte märken till jag insåg att jag smorde in ansiktet med hudkräm så att det hamnade överallt, även på fransarna, varenda morgon. När jag slutade med det slutade mascarorna att släppa. Sedan dess använder jag denna från une, men gillar också rms beauty och neals yard som också är ekologiska/naturliga.

  • Svara Linda K 15 januari, 2016 at 22:49

   tack för tips och erfarenheter!

 • Svara Ewa 16 januari, 2016 at 09:05

  Lancoms senaste Lancome hypnos volym a porter . Känns lätt på , tvättas av med vatten och bra konsistens . Jag har har provat många mascaror men just nu är denna favorit. Ewac

  • Svara Linda K 16 januari, 2016 at 10:58

   tackar tackar, jag tar med den till listan!

  Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.