Tips

Tjacka get

22 december, 2015

actionaidJag slog just till på en get i julklapp. Tänkte att den är himla bra att ha. Inte för mig personligen, men för andra:

För människor som lever i fattigdom är varje dag en ständig kamp för överlevnad. ActionAid hjälper bland annat fattiga familjer att bygga upp ett hållbart sätt att försörja sig på. Genom att ge två getter – eller en dräktig – till kvinnorna i de fattiga hushållen får de snabbt det mycket bättre. Familjen får näringsrik mjölk och kan sälja överskottet på marknaden.

Förutom geten får kvinnan också utbildning i såväl djurhållning som enkel företagsekonomi så att hon ska kunna driva sin lilla rörelse långsiktigt.

När hon tar emot en get åtar hon sig att ge bort en killing eller två (när den är redo att lämna sin mamma, såklart!) till en annan kvinna i samhället så att hon också kan få det bättre. Då för hon även över kunskap om djurhållning och djuruppfödning.

Tjacka get du också. Det är en förhållandevis liten peng som gör stor nytta!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.