Helt apropå

Det är på bussen det händer

9 december, 2015

På grund av anledning har jag en kastanj i fickan på alla mina ytterplagg. Sköna att pilla med, typ.

På bussen i morse skulle jag plocka upp något ur rockfickan och då flög en kastanj upp och all världens väg bak i bussen. Det lät ganska mycket om den när det studsade och folk runtomkring tittade upp, på mig och efter det jag hade tappat. Uppenbarligen nån lite större grej. Jag kände inte för att ta upp jakten på den förlupna kastanjen, men ville inte heller säga högt till alla undrande: Äsch det var bara en kastanj, jag har såna på mig men i övrigt är jag tämligen normal.

Så jag log menlöst och ryckte på axlarna. Eftersom det kändes så mycket mer normalt…?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sandra 9 december, 2015 at 21:54

  För några år sedan när mina barn plockade kastanjer, kom det fram en gammal farbror till oss. Han sa att om man har en kastanj i fickan, så blir man inte sjuk. Och så gav han mig en väldigt slät och fin kastanj. Vintern som kom hade jag en kastanj i ena fickan på varje jacka och kappa, och tror du inte att jag höll mig frisk! Jag tror normalt sett inte på skrock, men tänker att det kanske finns något antibakteriellt i kastanjer och att de därmed hämmar smittspridning. Om inte annat så är det trevligt att ha något runt att fingra på i fickan!

  • Reply Linda K 10 december, 2015 at 10:02

   åh vad härligt det låter! … kanske därför jag är sjuk idag, jag tappade min kastanj igår…

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.