Djupa tankar

Hur f*n tänker han? Kan han tänka?

30 oktober, 2015

Sånt jag inte fattar när det gäller min man (och eventuellt hela det manliga släktet):

 • Han lämnar alltid köket ofärdigt när han dukar av. Det är aldrig helt rent och färdiggjort. En odiskad kastrull står kvar. Eller en skål. En skärbräda. Varför lämna kvar en grej? Varför inte göra klart? Är det en lyckogrej han har? Lämna alltid minst en grej för tur!
 • Vi har kolsyremaskin. När en flaska bubbel är slut finner jag att det mest logiska är att fylla den med vatten och ställa in den i kylen så att den är redo för kommande bubbelbehov. Min man tänker inte så. Hur han tänker har jag ingen aning om, men han ställer i alla fall den tomma flaskan bredvid kolsyremaskinen. Som att det är där den hör hemma och det magiskt kommer att uppstå bubblor när de två möts.
 • Tomma glasflaskor samlar vi i en behållare i källaren och kör till återvinning när behållaren är full. Det är helt ok att glasflaskorna ställs i källartrappan så att man kan ta med dom när man ändå är på väg ner. Så tänker inte min man. Han ställer alla glasflaskor på diskbänken. Eftersom det alltid är jag som plockar undan dom till slut tror han antagligen att glasflaskorna av sig själva fraktas ner till källaren. Bara han ställer dom där, på köksbänken.

Det här är bara toppen på ett isberg, det förstår ni säkert. Jag hade behov av att lätta på trycket, och nu har jag gjort det. Men frågorna förblir obesvarade.

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Tina 30 oktober, 2015 at 20:59

  Jag tänker i samma banor som du! Om min sambo, alltså. Och kanske hela det manliga släktet.

  • Reply Linda K 31 oktober, 2015 at 15:11

   det är sorgligt att dom ska sakna just den där ordning och reda-genen….

 • Reply Birgitta 30 oktober, 2015 at 20:59

  Lika här! Men igår hände det! toppenkvällen, Middagen klar när jag kommer från träningen, vi hjälps som vanligt åt att plocka undan MEN han tar grytorna och allt efter, jag badar o han gör chokladbollar till kaffet när jag sitter i soffan. Låvordar så mycket jag kan och säger att kvällarna oftare kan få vara så 🙂 undrar när det händer igen?

  • Reply Linda K 31 oktober, 2015 at 15:12

   min man brukar få till det när han märker att jag får nog och blir förbannad. men då blir det nästan fjäsk istället. nåja, han försöker i alla fall 😉

 • Reply Anki 31 oktober, 2015 at 10:27

  Lika här! Förstår inte vad det är ? Iblande verkar det som om dom är hjärndöda inom vissa områden.

 • Reply Linda 31 oktober, 2015 at 12:44

  Same, Same…. vi har samma här 😉
  /linda

 • Reply Lisa 31 oktober, 2015 at 12:58

  Min man gör PRECIS likadant! Herregud hur är det möjligt?

  • Reply Linda K 31 oktober, 2015 at 15:13

   en tröst att vi inte är ensamma i allafall ;D

 • Reply Martina 31 oktober, 2015 at 13:02

  Igenkänning på hög nivå! Speciellt det där med att lämna kvar disk. Var precis nere och plockade bort det som inte var klart. Mycket märkligt beteende…:S

  • Reply Linda K 31 oktober, 2015 at 15:14

   man blir galen. och plockar undan det sista. det borde man inte göra, det skulle få stå där i evigheters evighet tills han märker att något är fel!

 • Reply Anna 31 oktober, 2015 at 15:13

  Haha jag är uppenbarligen en man! 🙂

  • Reply Linda K 31 oktober, 2015 at 15:14

   HA HA HA! och din man kvinnan?

   • Reply Anna 1 november, 2015 at 07:07

    Han är den mer ordningssamme av oss två i alla fall 🙂

    • Reply Linda K 1 november, 2015 at 10:28

     tur att EN i hushållet är det 🙂

 • Reply Viveca 31 oktober, 2015 at 21:01

  …och OM han diskar så lämnar man trasa och allt runt plaskblött. Otroligt svårt att förstå att man inte torkar rent/torrt efter sig. Manligt släkte that is.

  • Reply Linda K 31 oktober, 2015 at 21:19

   man vill ju lämna köket fräscht och snyggt. inte nästan snyggt. jag fattar inte detta!

 • Reply Johanna Evelina 1 november, 2015 at 11:04

  För att agera lite motvikt här så är min man precis tvärtemot. Måste diska undan allt innan vi sätter oss till bords, torkar av alla ytor och dammsuger köksgolvet efter varje måltid, dukar för frukost på kvällen innan vi lägger oss, ja, precis all markservice utför han tvångsmässigt direkt. Nästan så att det är lite irriterande noga tycker jag, som slarvar rejält i jämförelse. Däremot ”kan” han inte laga mat, utan det gör bara jag. Det jämnar väl ut sig antar jag 🙂

  • Reply Linda K 1 november, 2015 at 16:26

   ha ha ha det låter som en exakt beskrivning av mig! mjae, lite partiskt vill jag påstå att jag inte tycker att det jämnar ut sig mellan mig och min man åtminstone. jag blir frustrerad av hans slarv, han märker ingenting 😛 bra att det funkar för er!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.