Helt apropå

I sänghalmen går det vilt till, tydligen

12 augusti, 2015

Min man är rolig han. Min man som snarkar och gör märkliga irriterande puff-ljud i sömnen. Samme man påstår nu att jag far runt och sprattlar i sängen. Så mycket att han inte kan sova. I natt stoppade han till slut in öronproppar, eftersom jag låter så väldigt när jag ”sprattlar”. Vilket innebär att jag måste idiotförklara honom en aning. Sprattel kan omöjligt vara så ljudligt, det är väl snarare rörelse som stör i så fall. Vilket får mig att ifrågasätta propparna å det grövsta.

Jag sprattlar inte. Måhända vänder jag mig lite hit och dit, sparkar av mig täcket om det är varmt. sätter in en och annan välriktad kick mot maken när han snarkar. Men ljudligt sprattel – icke.

Fast ikväll kanske jag trotssprattlar en stund på rent ret…

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Petra 13 augusti, 2015 at 18:25

  Öronproppar är helt underbart. Inte bara din sambo som sover med öronproppar. Både jag och min make sover alltid med öronpropapr. Sover så mycket bättre när det är tyst och jag slipper alla störande ljud. Bara vetskapen att man inte kommer att störas av ljud under natten gör att man sover bättre. Tycker det är hur skönt om helt att plugga in öronpropparna riktigt djupt i öronen och höra hur alla ljud stängs ute mer och mer när propparna expanderar i öronen för att till slut bli helt tyst.

  • Reply Linda K 13 augusti, 2015 at 20:40

   javisst jag kan också stoppa i en propp då och då. för ljud. inte för rörelse 😉 men jag är inte så pigg på det, inbillar mig att jag inte ska höra om nåt barn vaknar eller att klockan piper.

   • Reply Petra 13 augusti, 2015 at 23:17

    Själv så sover jag väldigt lätt. När jag hade fått barn och maken passade på nätterna när jag hade börjat om och jobba så vaknade jag före på nätter när barnen lät även om jag sov med öronproppar. Så för mig är öronproppar ett måste.

    • Reply Linda K 14 augusti, 2015 at 07:22

     jag sparar till nödfall 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.