Djupa tankar

Klänningarna krymper när man passerat 40

7 maj, 2015

Det händer säkert inte för alla men det har hänt för mig. Någonstans runt när jag fyllde 40. Känslan av att det inte funkar med för korta klänningar och kjolar. Tidigare – inga problem att strutta runt i plagg som slutade på halva låret. Spela roll, bar man inte böjde sig fram för mycket. Idag känner jag mig obekväm om det inte når åtminstone nästan ner till knäna. Det finns en magisk gräns. Ovanför den känner jag mig flickig*, och kanske en liten aning trashig.

Därför är det ju förrebannat synd att det finns så många fina klänningar och kjolar out there som vore perfekta om det inte vore för att de slutar, i mitt tycke, alldeles för nära stjärten. Jag vet inte jag, gulligt ens på 20-åringar?

* Detta gäller inte nödvändigtvis sommartid på semestern, då kan det kortas upp. Då har man förhoppningsvis också lite brunare ben att skylta med. Och ni vet ju vad dom jag säger om bruna ben…

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply I will not keep calm and you can fuck off 7 maj, 2015 at 11:48

  Stör mig också! Det finns så väldigt många fina klänningar, men de är alldeles för korta. Hu! Jag känner mig naken! Även om jag har tjocka strumpbyxor på mig. Fast för nån vecka sen köpte jag en klänning på Monki som är för lång, jag måste sy upp den. Vilken dag som helst.

  • Reply Linda K 7 maj, 2015 at 13:22

   för lång för kort för fel… alltid är det något! 😛

 • Reply Pelle Husvall 7 maj, 2015 at 12:13

  Det är inte du som har blivit längre? 😉

 • Reply Pelle Husvall 7 maj, 2015 at 13:37

  Me to! 🙂

 • Reply Lotta 7 maj, 2015 at 15:19

  Jag har så fula ben så jag har aldrig haft lårkort. I mitt nästa liv (om nu ett sånt finns) hoppas jag få snygga ben och tjockt fint hår 🙂

  • Reply Linda K 7 maj, 2015 at 19:13

   då håller vi tummarna för kommande liv 🙂

 • Reply Susanne 7 maj, 2015 at 20:42

  Känner igen mig väldigt mycket

  • Reply Linda K 7 maj, 2015 at 21:29

   Skönt! aldrig kul att vara ensam 🙂

 • Reply B-M 7 maj, 2015 at 21:46

  Klänningarna måste vara 90 cm från axel till fåll, då funkar det fint, kortare blir obekvämt. Kan har att göra med att jag är 177 cm, tänker att det vore annat om jag var 165? Då man är lång ochhar en kort kjol/klänning blir det liksom så MYCKET bara ben, om du förstår var jag menar 🙂

  • Reply Linda K 8 maj, 2015 at 09:15

   jag förstår vad du menar.för mycket lår känns inte rätt, även om jag är ett par centimeter kortare än du 🙂

 • Reply Anni 9 maj, 2015 at 11:36

  Jag har fyllt 40 men trivs fortfarande i korta kjolar och klänningar, i alla fall med svarta täckande strumpbyxor. Jag kan däremot få för mig att jag bryter mot oskrivna regler när jag har det på mig, men väljer att ignorera det. Jag är dessutom inte så lång då kortkort blir bara ganska kort på mig.

  • Reply Linda K 9 maj, 2015 at 13:34

   Med tjocka svarta strumpbyxor vintertid tycker jag också att korta kjolar/klänningar funkar bättre. huvudsaken att man känner sig bekväm med sig själv, eller hur! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.